TORKARE FÖR VALNÖTTER MED SKAL
En tork är en utrustning som är utformad för att torka valnötter i skal efter skörd, tvättning eller rengöring av den gröna perikarp. Torkning av valnötter är ett nödvändigt steg i valnötsaffären eftersom kvaliteten på kärnan och lagringstiden för valnöten i skalet beror på det.
Fördelar med Valnötstork:
- Torkar hela satsen av nötter jämnt tack vare nötblandningssystemet;
- Förhindrar nötternas fördärv – blöta eller ojämnt torkade nötter blir snabbt mögliga;
- Förstör inte kvaliteten på nöten – torkning i solen kan orsaka att kärnorna mörknar;
- Kostnadseffektiv – energibesparande system minskar uppvärmningstiden och kostnaderna;
- Kortare torktider jämfört med naturlig torkning under solen;
- Autonomi – kräver ingen mänsklig medverkan i torkningsprocessen;
- Kompakt – tar upp lite plats;
- Lätt att använda – en person räcker för att lasta och kontrollera torken.
Arbetsprincip: nötterna lastas in i tråget med hjälp av lasttransportören och den erforderliga uppvärmningstemperaturen ställs in.